Välkommen till en höstdag i löpningens tecken

30.07.2015 21:24

Tilltalas du av tanken på att spendera en heldag i sällskap med alla typer av löpande individer, ta del av tekniktips i allt från backträning till pannlampstrail och inspireras av människor som gjort någonting utöver det vanliga? Den 27:e september 2015 anordnas en heldag fullsmockad med löpning i alla dess former och skepnader. Alla är välkomna – oavsett kön, ålder och tidigare löpvana.

Schemat med exakt innehåll och tider spikas ett par veckor innan det är dags. Dagen anordnas till förmån för Musikhjälpen (https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3946&artikel=6167731), vilket innebär att valfri summa pengar betalas till den en insamlingsbössa som är specifikt för eventet (mer information om detta kommer när det närmar sig). Årets tema i Musikhjälpen har ännu inte släppts, men väntas komma i början av september. Tidigare år har insamlade pengar gått till bland annat rätten till rent vatten och flickors rätt till skolgång i hela världen.

Dagen snurrar runt tre grundpelare:

·      Löpning är för alla – oavsett tidigare tränings- eller löpvana, ambitioner, hastighet, kön eller inkomst. Av den anledningen bestämmer individen själv vilken anmälningsavgift hen kan avvara till insamlingen. Dagen kommer att vara tämligen fullsmockad med aktiviteter, men det är högst frivilligt hur många och vilka var och en väljer att deltaga i.

·      Löpning är roligt, och så mycket mer än att sätta en fot framför den andra upprepade gånger. Målet är att dagens program kommer att inspirera till en bredare syn på vad löpning kan innebära.

·      Alla kan bidra, oavsett om det är med god stämning eller med en slant till förmån för en lite, lite bättre värld.

 

Dagen kommer att anordnas på oerhört natursköna Hellasgården utanför Nacka. Det finns goda förbindelser med kollektivtrafik samt tillgång till bastu, restaurang och kiosk. Hellasgården ställer upp med en konferenslokal i vilken dagens inspirationsföreläsning kommer att hållas. Totalt finns 40 platser och det är först till kvarn som gäller.

 

Anmälan sker på mail till springformusikhjalpen@gmail.com